In 2007 waren mijn ouders 30 jaar getrouwd, we zijn toen met het hele gezin 3 weken naar
Zuid-Afrika geweest! Wat was dat een belevenis, zoveel gezien en zoveel indrukken opgedaan.
Maar we hebben daar ook echt heerlijk gegeten! Zo zijn we in Soweto bij een klein restaurantje wezen eten, daar proefde je echt de smaak van Zuid-Afrika.
Echt ongelooflijk lekker!
Hoewel je de smaak hier in Holland nooit zult krijgen, heb ik toch een recept die de goede richting opgaat!
Zuid-Afrikaanse Kip Curry!
Wat heb je nodig?
4 pers
- 250 gr basmatirijst
- 1 kilo kipkarbonade (of iets wat jij lekkerder vind)
- sperzieboontjes
- 2 grote uien
- 4/5 teentjes knoflook
- 1 stukje gember ( ca. 25 gr)
- 1 vleestomaat
- 2 groene pepers
- 1tl ketoembar (gemalen koriander)
- 1 tl komijn
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerrie
- 1 bosje koriander
- zout en peper
Pel en snij de uien in ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Pel en snipper de knoflook.
Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes.
Tomaat in blokjes snijden.
Verwijder uit de groene pepers, de zaadlijsten en snij ze heel fijn.
Bak de uien in de pan en voeg de tomaat, de gember, de knoflook, de groene pepers en de specerijen toe en bak dit zo'n 5 min.
Voeg 150-200 ml water toe. Doe de kip bij de curry en laat deze 45-50 min smoren in de pan op laag vuur.
Laat die hoender kerrie smaak. Geniet daarvan.
Eet smaaklik!!
Eet smaaklik!!
Laat de kip curry smaken. Geniet ervan.
Eet smakelijk!!
Eet smakelijk!!
Mmm lekker!!
BeantwoordenVerwijderenDat ga ik eens proberen ;).
Liefs x Arja
Trouwens mooie foto's!
VerwijderenFijn weekend nog!
X Arja
hier in Grubbenvorst één van de favorieten, maar dan wel met filet(verwend ;)). Serieus, ik werk in Blerick en winkel in Horst :D...it's a small world!!!!
BeantwoordenVerwijderengroetjes
lynda
o en ijs eet ik hier...duhhh ;)
Ik maak ook graag zelf kip kerrie, heerlijk. Pascale x
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit zeg. Leuk dat je het recept met ons deelt.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend. Liefs Anneke
Oeh, dat ziet er heerlijk uit! Dank voor je inspiratie en een fijn weekend :-)
BeantwoordenVerwijderenx Marieke
Dit klinkt bijzonder goed!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend! Lieve groet, Ingrid
Zuid-Afrika wat een belevenis moet dat geweest zijn :-)
BeantwoordenVerwijderenEn hmmm wat een heerlijk recept staat hier...dank je wel....
Fijne week Willeke!
Lieve groet,Hanny