Volg mij op.....

               

vrijdag 21 juni 2013

Recept: Kip Curry uit Zuid-Afrika



 In 2007 waren mijn ouders 30 jaar getrouwd, we zijn toen met het hele gezin 3 weken naar
Zuid-Afrika geweest! Wat was dat een belevenis, zoveel gezien en zoveel indrukken opgedaan.
Maar we hebben daar ook echt heerlijk gegeten! Zo zijn we in Soweto bij een klein restaurantje wezen eten, daar proefde je echt de smaak van Zuid-Afrika.
Echt ongelooflijk lekker!
Hoewel je de smaak hier in Holland nooit zult krijgen, heb ik toch een recept die de goede richting opgaat!

Zuid-Afrikaanse Kip Curry!
Laat je verleiden en probeer dit eens uit!


Wat heb je nodig? 
4 pers
- 250 gr basmatirijst
- 1 kilo kipkarbonade (of iets wat jij lekkerder vind)
- sperzieboontjes
- 2 grote uien
- 4/5 teentjes knoflook
- 1 stukje gember ( ca. 25 gr)
- 1 vleestomaat
- 2 groene pepers
- 1tl ketoembar (gemalen koriander)
- 1 tl komijn
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerrie
- 1 bosje koriander
- zout en peper



Pel en snij de uien in ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes.
Tomaat in blokjes snijden.
Verwijder uit de groene pepers, de zaadlijsten en snij ze heel fijn.
Bak de uien in de pan en voeg de tomaat, de gember, de knoflook, de groene pepers en de specerijen toe en bak dit zo'n 5 min.
Voeg 150-200 ml water toe. Doe de kip bij de curry en laat deze 45-50 min smoren in de pan op laag vuur.
 Rijst en de sperziebonen koken
Als laatste strooi je op het bord een beetje koriander.


Laat die hoender kerrie smaak. Geniet daarvan.
Eet smaaklik!!
Laat de kip curry smaken. Geniet ervan.
Eet smakelijk!!
 




                 
                

8 opmerkingen:

  1. Mmm lekker!!
    Dat ga ik eens proberen ;).

    Liefs x Arja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier in Grubbenvorst één van de favorieten, maar dan wel met filet(verwend ;)). Serieus, ik werk in Blerick en winkel in Horst :D...it's a small world!!!!

    groetjes
    lynda

    o en ijs eet ik hier...duhhh ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik maak ook graag zelf kip kerrie, heerlijk. Pascale x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er lekker uit zeg. Leuk dat je het recept met ons deelt.
    Fijn weekend. Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oeh, dat ziet er heerlijk uit! Dank voor je inspiratie en een fijn weekend :-)
    x Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit klinkt bijzonder goed!

    Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zuid-Afrika wat een belevenis moet dat geweest zijn :-)
    En hmmm wat een heerlijk recept staat hier...dank je wel....
    Fijne week Willeke!
    Lieve groet,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat
Dank je wel! ♥