Wat eten we met Koninginnedag????
Wat heb je nodig?
4 pers
- 150 gr rijst
- 500 gr half om half gehakt
- 2 uien
- 3 grote wortels
- 1 courgette
- 2-3 teentjes knoflook
- 175 gr gewelde abrikozen
- 2 tl kerrie
- 1/2 tl komijn
- 200 ml groenteboullion
- yoghurt
- zout en peper
Breng water met wat zout aan de kook voor de rijst.
Uien pellen en snipperen.
Maak de courgette schoon en snijd hem in stukken. Schrap de wortels en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper de knoflook.
Snij de gewelde abrikozen in stukjes.
Je kan natuurlijk ook verse abrikozen of uit blik gebruiken. Toevallig had ik deze nog in de voorraadkast liggen.
Je kan natuurlijk ook verse abrikozen of uit blik gebruiken. Toevallig had ik deze nog in de voorraadkast liggen.
Ondertussen zal het water wel aan de kook zijn, voeg de rijst toe.
Verhit olie in een grote pan. Rul hierin het gehakt, breng op smaak met peper en evt wat zout en neem het gehakt uit de pan.
Bak de wortels ca. 4 minuten in het bakvet. Neem de wortels uit de pan.
Bak de courgette, de ui, de knoflook en de abrikozen 2-3 minuten in het bakvet.
Bak de courgette, de ui, de knoflook en de abrikozen 2-3 minuten in het bakvet.
Fruit de kerrie en de komijn kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de wortels toe.
Voeg 200 ml groenteboullion toe. Breng aan de kook en laat dit zachtjes 3 min koken/sudderen.
Roer het gehakt en de rijst erdoorheen en breng het evt nog op smaak met zout en peper.
Serveer de yoghurt in een mooi kannetje of schaaltje!
Door de combinatie van yoghurt en komijn kom je beetje in de arabische sferen!
Eetsmakelijk!!
Lijkt me heerlijk! Bedankt voor het delen, Pascale X
BeantwoordenVerwijderenMjammie, dat ziet er lekker uit! We wie weet staat het bij ons met Kroningsdag op de tafel! Fijn weekend nog en lieve-groetjes, Verie
BeantwoordenVerwijderenHm Ziet er heerlijk uit zeg. Misschien ga ik dat ook wel maken ,
BeantwoordenVerwijderenEen fijn weekend, Liefs Anneke
Dat ziet er heerlijk uit, bedankt voor het recept! Fijne zondag, liefs Marieke
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er zekererg lekker uit! Fijne zondag! X Margreet
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijk ogen recept, dank je wel voor het recept,
BeantwoordenVerwijderensla ik op hoor, het lijkt me smullen.
Fijne zondag en lieve groet,
Eefie
Yum!
BeantwoordenVerwijderenxx
zijn dit jouw eigen foto's? zo leuk gedaan! complimenten :-)
BeantwoordenVerwijderen