Volg mij op.....

               

maandag 8 april 2013

Lampe Berger

Huisparfum’s….. Je ziet het vaak voorbij komen op de televisie!  Zo’n super overdreven filmpje en meestal zijn het echt van die toiletgeuren.  Het klinkt altijd zo mooi maar als je ze eenmaal hebt dan vallen ze bij mij altijd tegen.  Want wat doen die parfums? Ze geven de woonkamer of net de ruimte waar je ze neerzet, een geurtje. Maar ze vermengen zich altijd met de geur die al in huis hangt…. Moet je je eens voorstellen: je hebt een hele sterke kooklucht in de woonkamer hangen en dat mengt zich dan met de huisparfum… nou…. Dat gaat pas echt stinken!!!
Jarenlang heb ik gezocht naar een huisparfum die dat niet doet…..  maar niet kunnen vinden.

Totdat er een klant in de kapsalon was die een woon en accessoires winkel heeft. We hadden het erover en hij wist meteen wat ik bedoelde! Ik moest maar eens bij hem in de winkel komen kijken want hij had wel iets voor me!
  
                                
Lampe Berger Paris is een huisparfum die ZUIVERT en een geur afgeeft.  Het is een Frans merk en opgericht in 1898. Het werd toen bedoeld om de ziekenhuiszalen te zuiveren. Uiteindelijk is het zover gekomen dat onze huizen er nu mee gezuiverd worden! Apotheker Maurice Berger ontdekte dat door verbranding van een door hem speciaal hiervoor ontwikkelde vloeistof, met daarbij vrijkomende moleculen de lucht kon worden gezuiverd. Hierdoor onderscheidt de Lampe Berger zich van de moderne luchtverfrissers die geuren verspreiden die zich alleen maar mengen met de bestaande omgevingslucht maar die deze dus niet zuiveren.

De Lampe Berger ziet eruit als een soort glazen fles met daarbovenop een poreuze vuursteen (brander) en daar zit dan weer een dik lont aan vast. In de Lampe Berger doe je de speciale geurolie, deze heb je in heel veel verschillende geuren. Door de brander aan te steken en daarna het beschermkapje op te zetten begint de Lampe Berger z’n werk te doen.


En ik kan toch zeggen dat ik er super blij mee ben!! Dit is precies wat ik zocht!! Echt een favoriet!! In de woonkamer heb ik massief eiken meubelen staan, deze geven een geur af. Sindsdien ik dit gebruik merkte ik dat de geur een stuk minder is geworden. En…. Ook niet geheel onbelangrijk…. De verspreider ziet er ook nog decoratief uit!! En niet zo’n ding waarvan je kan zien dat daar een luchtverfrisser staat. Zo heb je voor elke stijl woonkamer wel een mooie fles en in verschillende kleuren!  Als je lekker een avond aan het gourmetten bent geweest blijft er altijd een geur in huis hangen die je 3 dagen later nog kan ruiken, zet dan de Lampe Berger aan en weg is het..... En dat is echt zo!! Ik heb hem al zovaak aangehad om de kooklucht weg te krijgen. Ook werkt het heel goed om muffe en tabaksluchtjes weg te krijgen.
Er zijn heel veel verschillende geuren. Voor elk seizoen is er wel wat te krijgen!  Stel…. Je vind dit wel wat maar je wilt niet zoveel geur hebben, dan is er de Neutre Essentiel. Deze geeft nagenoeg geen geur af maar zuivert evengoed de ruimte waar het nodig is. Ook kun je deze mengen die de geurolie, om de sterkte te regelen. Dat doe ik ook weleens…. Ik heb weleens gehad dat ik de geur heel erg lekker vond maar net ietsje te sterk, dan doe je de Neutre erbij en dan is de geur wat lichter.  


De Lampe Berger is vaak te krijgen bij woon en accessoires winkels! 


              

7 opmerkingen:

 1. Ik ken het niet, maar weer wat geleerd.

  Doei Doei Greet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip!!! Ik kende het ook niet. De meeste geuren ruik je al snel niet meer inderdaad! Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lekker! Gebruik het zelf ook regelmatig:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. TIP: 9 delen isopropanol 99,99% (= soort alcohol; zoeken op Google) + 1 deel gedestilleerd water + 60 druppels (of minder druppels voor minder geur) essentiële olie is het recept voor Lampe Berger olie. Ben je voor een 3,5 EURO pewr liter klaar en kan je zelf geur samenstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi hoi,

   waar koop je die isopropanol zo goedkoop dan?

   Verwijderen
 5. Isopropanol kan je kopen op het internet. Onder andere de firma WERKEN MET MERKEN verkoopt het online voor ongeveer 6 a 7 Euro per liter.
  Op het etiket van de geurflessen Lampe Berger staat inderdaad dat het gemaakt is op basis van Isopropanol of ook Isopropyl genoemd.
  Het aantal druppels etherische olie hangt af van de kwaliteit. Er is veel goedkope etherische olie te koop en als ge die gebruikt durft het nogal eens een chemisch geur af te geven. Dus enkel een goed merk 100 percent Bio etherische olie gebruiken waarin geen chemische stoffen zitten.
  Deze Olien zijn wel duur en minimum rond 7 Euro per 10 ml. en nog veel duurdere ook.Hoe beter de olie, hoe minder druppels nodig en hoe beter de geur. Gemiddeld ongeveer 6 a 10 druppels per 100 ml.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb in Duitsland zes liter besteld voor € 22,95. Geen verzendkosten en snel thuisbezorgd. Zes flessen was de kleinste hoeveelheid, Als je meer flessen bestelt wordt het nog goedkoper. Ik weet niet of ik namen mag noemen, kijk bij HOEFFER CHEMIE / HÖFER CHEMIE.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat
Dank je wel! ♥