Deze romige courgettesoep heb ik al voor veel mensen mogen maken! De soep valt bij bijna iedereen wel in de smaak en het maakt niet uit in welke jaargetijde je deze maakt! Hij blijft lekker!
Waarschijnlijk vanwege de zachte romige smaak.
Waarschijnlijk vanwege de zachte romige smaak.
Wat heb je nodig?
4 pers
- 4 Courgettes
- 2 Uien
- 3 teentjes Knoflook
- 2 kruimige Aardappels
- 2 theelepels Kerriepoeder
- 1 liter Groenteboullion
( het liefst zelf getrokken maar kan ook met boullionblokjes, de smaak zal wel iets anders zijn )
- 200 gr Creme Fraiche
- Peper en Zout
Snij de courgette in grove blokjes.
Snipper de ui en pers de knoflook uit.
Aardappelen in kleine blokjes snijden
Pak een grote pan.
Ui fruiten incl de knoflook, dan mag de courgette incl de kerriepoeder erbij. Na een minuut of 5 de aardappelblokjes, dit zorgt voor de binding van de soep.
Als de courgette zacht geworden is mag de boullion toegevoegd worden.
Laat dit nog zo'n 15 minuten koken.
Daarna de soep pureren.
De soep kun je nog op smaak brengen met peper en zout.
Zodra dit gedaan is, doe je er een gedeelte van de creme fraiche bij. De rest gebruik je voor de garnering.
Eetsmakelijk!!
Zeker het proberen waard Willeke. Het ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Anneke
Mmmm ziet er lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er heerlijk uit!!!
BeantwoordenVerwijderenFijne week!
Lieve groetjes,
Eefie
Zou fijn zijn als mijn dochters dat zouden eten, verstopte groente hihi. Lijkt me een heerlijk soepje. Pascale X
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me echt een heerlijk recept. Wij zijn echte soep eters dus ik ga het zeker uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenGezellige dag, Roelie
Dit lijkt me echt een heerlijk recept. Wij zijn echte soep eters dus ik ga het zeker uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenGezellige dag, Roelie
Ziet er lekker uit! Ik ga hem binnenkort een keer uitproberen, en daarna misschien wel maken voor het etentje van ons eetclubje.
BeantwoordenVerwijderen